Om Ørum Savværk

Et savværk med speciale i træ til træskibe og alle andre former for special opskæringer.

Eksempler på kalmarbrædder
Udskæring af krumtræ

Savværkets historie

Ørum Savværk blev startet af Jan Pedersen i 1996. Jans fokus har altid været special opskæringer med særlig fokus på træ til træskibe. Jan har dog beskæftiget sig med alle former for opskæring inden for branchen.

I 2012 overtog Kristian Pedersen Krogh Saltum Savværk efter sin far som havde startet Saltum Savværk i 2001. Kristian drev så Saltum Savværk ved siden af sit arbejde. I 2017 begyndte Jan og Kristian at samarbejde omkring forskellige opskæringer. Som tiden gik, blev samarbejdet større og større, hvilket endte med at vi i 2021 slog os sammen og stiftede Skibstræ.dk ApS som vores fælles handelsselskab. Al indkøb og salg af træ foregår således gennem Skibstræ.dk ApS. I 2023 solgte Kristian sit savværk i Saltum og overtog savværket i Ørum. Jan er forsat med i den daglige drift og vores fokus er forsat træ til træskibe og alle andre former for special opskæringer.

Ørum Savværk

Et moderne savværk

Savværket er løbende blevet moderniseret over de sidste år, hvor vi bl.a. har bygget en fuld hydrauliskvogn til vores vandretliggende båndsav. Vi har således en gennemgang på 1,5 m og kan skære +27 m i længden. Vi har ligeledes opsat en topmoderne pakke afkorter. Derud over har vi en lodret stående båndsav samt en multisav. Vi kan således løse alle opgaver inden for branchen.

Læs mere om vores produkter her.